Ortodonţie

Stim cu toţii cât de important este un zâmbet frumos. Ce să mai zicem că la toate astea se adaugă funcţionalitatea corectă a dinţilor, care influenţează masiv funcţionarea corectă a sistemului digestiv şi ne asigură o stare generală de sănătate mai bună.

Pentru ca toate aceste lucruri ne influenţează calitatea vieţii este important să adresăm problemele stomatologice ce au legatură cu prevenţia şi tratamentul anomaliilor dentare şi maxilare atât la copii, cât şi la adulţi.

În cazul copiilor, un aparat dentar poate corecta în perioada de creştere în concordanţele maxilarelor, poate să ghideze erupţia dinţilor permanenţi cât mai aproape de poziţia lor corectă, în aşa fel încât, în momentul în care toţi dinţii permanenţi au erupt, să diminueze timpul necesar unui tratament ortodontic ulterior.

În cazul adulţilor, un aparat dentar poate corecta atât poziţia incorectă a dinţilor, cât şi ocluzia (muşcatura). În multe cazuri la adulţi tratamentul ortodontic este necesar pentru pregatirea altor tratamente stomatologice (protetice sau chirurgicale).

Beneficiul cel mai important al purtării de aparat dentar este dobândirea unei muşcături corecte, care este mai puţin expusă la formarea cariilor, a fracturilor dentare şi a problemelor parodontale. Dinţii aflaţi într-o poziţie incorectă, precum şi muşcătura necorespunzatoare se pot corecta la orice vârstă. Problemele de ortodonţie se pot rezolva, într-adevăr, mult mai uşor în perioada copilăriei, respectiv în perioada de creştere, dar remedierea lor nu este exclusă nici în perioada adultă.

Oare ce nu merită făcut pentru „Un zâmbet care să lumineze camera”?

APARATELE DENTARE

Pot fi mobile sau fixe.

Aparatele mobile:

aparatmobil2
aparatmobil1

Aparatele fixe:

Aparat metalic

aparatmetalic

Aparat ceramică

aparatceramica

Aparat safir

aparatsafir

Aparat lingual

aparatlingual1
aparatlingual2

Aparatul fix clasic este compus din brackeţi şi arcuri. Metoda de aplicare a brackeţilor pe dinţi este simplă, sigură şi nedureroasă. Aceştia se lipesc pe dinte, cu ajutorul unor materiale speciale. Arcurile se schimbă periodic pentru a putea aplica forţe adecvate pe dinţi şi pentru a permite mişcarea dinţilor.

MOTIVE SĂ PORŢI UN APARAT DENTAR

Funcţionalitate corectă

Beneficiul cel mai important al purtării de aparat dentar este dobândirea unei muşcături corecte, care este mai puţin expusă la formarea cariilor, a fracturilor dentare şi a problemelor parodontale.

Un zâmbet de invidiat

Deşi tratamentul poate dura o lungă perioadă de timp, alegerea unui aparat dentar vă poate oferi zâmbetul pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna.

Digestie mai bună

Cercetările făcute în diverse centre de cercetare, precum Universitatea Baylor – facultatea de stomatologie, au demonstrat că malocluziile (nealinierea dinţilor sau relaţia incorectă dintre dinţii celor două arcade dentare) interferează cu abilitatea de a mesteca şi de a rupe alimentele, lucru care ne afectează digestia şi, în cele din urmă, sănătatea generală a organismului.

Îl poţi folosi la orice vârstă

Dinţii aflaţi într-o poziţie incorectă, precum şi muşcătura necorespunzatoare se pot corecta la orice vârstă. Problemele ortodontice se pot rezolva, într-adevăr, mult mai uşor în perioada copilariei, respectiv în perioada de creştere, dar remedierea lor nu este exclusă nici în perioada adultă.

 • pozas
  Dr. Feder Hanan Aurora
  Medic dentist specialist ortodonţie şi ortopedie dento-facială

  Telefon : 0040744792089

  Medic dentist specialist ortodonţie şi ortopedie dento-facială

  Read More
 • team_2
  Dr. Lascu Tudor Sebastian
  Medic dentist

  Mail : sebilascu@gmail.com
  Telefon : 0040745656535

  Medic dentist

  Read More
 • anca
  Dr. Ionel Anca
  Medic dentist specialist chirurgie dento-alveolară

  Telefon : 0040744582151

  Medic dentist specialist chirurgie dento-alveolară

  Read More